El Rugbi Català unit contra el càncer de mama

Un any més, el Rugbi Català s’uneix contra el càncer de mama. La pròxima jornada del 15 i 16 d’octubre, es realitzaran accions en contra d’aquesta malaltia a tots els camps de rugbi.

Amb l’etiqueta de #placalcancer el rugbi de Catalunya es mostra solidari davant d’aquesta lluita que afecta 1 de cada 8 dones, sobretot, al 20% de menys de 45 anys. Tot i ser una de les causes de mortalitat en el sexe femení, es pot afirmar que el 80% de les afectades sobreviuen a aquesta malaltia.

Cal remarcar dos aspectes que han ajudat la disminució de la mortalitat. El primer són clarament els grans avenços mèdics i el segon és la campanya de prevenció que s’ha dut a terme en els últims anys.

Yolanda Españó n’és un clar exemple. Jugadora de rugbi touch i membre del RC L’Hospitalet va patir fa uns anys càncer de mama i després d’explicar-nos les dades sobre aquesta malaltia, assegura que la lluita contra el dolor està sempre present, ja que posteriorment els tractaments preventius són durs.

D’altra banda, també destaca que el càncer és com el rugbi mateix, “no t’ha de vèncer, has d’aixecar-te les vegades que faci falta per continuar avançant”, assegura. També remarca la importància del suport obtingut per la gent del seu voltant amb la causa, i ressalta, especialment, el Rugbi Català. “Estic realment molt agraïda de veure la quantitat de mobilització que hi ha al voltant de tot això. Vam començar fa uns anys i hem aconseguit mobilitzar a molta gent. Els clubs se solidaritzen i realitzen moltíssims actes solidaris”, afirma Españó i conclou emocionada: “No tinc paraules per descriure la felicitat que em provoca tot el moviment a favor d’aquesta lluita que està fent el Rugbi Català. Només puc dir que cal continuar placant al càncer sempre”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: