La FCR rep el premi de “l’Esport català al món”

La Fundació Catalana Per a l’Esport ha guardonat la Federació Catalana de Rugbi amb un dels premis “l’Esport català al món”, en relació a la transcendència internacional de la Final del TOP 14 i la tradició “internacionalista” de la FCR, fundadors de la FIRA, partit Catalunya Portugal, etc.

La Federació és un dels tres projectes guanyadors d’aquest apartat, juntament amb el Club de Rugby Tarragona triat en l’apartat d’Igualtat d’Oportunitats i el CR Sant Cugat Creix triat a l’apartat Esport i lleure. Així doncs, la representació del rugbi català no ha passat gens desapercebuda.

Ignasi Planas, President de la Federació Catalana de Rugbi:

“En els últims anys el creixement del rugbi a Catalunya a permès impulsar relacions internacionals a través de la identificació de laUSAP de Perpinyà com a pont del rugbi català cap a Europa. Així, la Federació Catalana de Rugbi va participar en l’organització dels partits disputats per la USAP de Perpinyà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc fins a tres ocasions: quarts de final de la Copa d’Europa de Clubs contra Toulon (2012), partit del Campionat de França contra Stade Toulousain (2013) i partit del Campionat de França altre cop contra Toulon (2014).

Aquests tres encontres van posar els ulls del rugbi mundial a Barcelona, fet que sens dubte va possibilitar que el passat 24/06/2016 es disputés la final del Campionat de França (Top 14) al Camp Nou de Barcelona, en presència de 99.124 espectadors, entre els equips francesos de Toulon i Racing de París, establint un record europeu de presència d’espectadors en un partit de rugbi i mundial pel que fa a presència d’espectadors en un partit de rugbi de clubs.”

 

(imatge: Ignasi Planas, President de la FCR, recollint el guardó)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: