RC Sitges 21- BUC 23 Copa Catalana Sènior Masculí

ot

Veure fotos

El sènior masculí gairebé dona la sorpresa als quarts de final de la Copa catalana a partit únic davant el BUC barceloní, equip aquest últim que ha finalitzat en cinquena posició al mateix grup de Divisió d’Honor «B» on juguen els sitgetans.

L’inici del matx fou de domini visitant, degut a que el BUC mantenia amb bons criteris la possessió de la pilota, però també als nombrosos cops de càstig xiulats vers els del Garraf. Malgrat tot, la bona defensa dels de la Blanca Subur en aquests minuts va permetre que els de negre sols anotessin 3 punts mitjançant un cop de càstig. El criteri arbitral tampoc afavoria als locals, on les sancions cap els jugadors locals eren prou estrictes, en canvi no es mostrava tan estricte amb els visitants, sobretot en els agrupaments on les entrades per els laterals del BUC,  tot i evidents no rebien càstig. L’únic favorable era el vent que bufava a Santa Bàrbara i el Sitges ho va aprofitar per reaccionar, plantant la pilota a marca contraria en la primera oportunitat que disposava.  Amb un resultat de 3 a 7 el BUC reprenia el control del matx, però no aconseguia reflectir-ho en el marcador, gracies a l’efectivitat del Sitges en defensa placatge rera placatge, ans inclòs els locals ampliaven l’avantatge amb dues noves marques abans del descans, optimitzant les seves poques arribades a prop de marca visitant. Finalment el BUC aconseguiria que en el marcador es traduís el seu domini en el joc, mitjançant una marca no transformada, Al descans 21 a 8.

A la represa el BUC va sortir disposat a capgirar el marcador i va petjar l’accelerador. el Sitges minvat sobretot físicament ara sí veia superada la seva defensa, concretament mitjançant un cop i un assaig que donaven un igualat 21 a 18. Les forces s’igualaren, però els del Garraf no aconseguiren possessions prou llargues que els permetessin d’acostar-se a camp del BUC. En canvi els de la Fuxarda amb un joc de conjunt superior aconseguien la seva darrera marca que els posava per davant 21 a 23.

Faltaven gairebé deu minuts, els nostres nois tragueren forces d’on no n’hi havien i es plantaren a camp contrari, on transformant un sol cop de càstig era suficient per la victòria. El domini era del Sitges, no s’arribava  a prop de marca però es jugava dins la zona de 22 visitant.no hi va haver sort, inclòs quan l’arbitre no interpretava com a fora de joc, una nova entrada per el lateral en un agrupament d’un jugador del BUC, fora de joc molt clar segons el públic local que va reclamar l’acció, era dins la zona de 22 metres, prou centrat i fàcilment transformable, que hauria suposat guanyar el partit.

Xiulet final, 21 a 23. Victòria i pas a semifinals per el BUC i el Sitges jugarà del 5e al 8e classificat d’aquesta copa catalana amb els altres perdedors d’aquests quarts de final.

3 comentarios sobre «RC Sitges 21- BUC 23 Copa Catalana Sènior Masculí»

1. Una crónica muy rugbística. Sobretodo en la parte donde se critica al árbitro, algo que empieza a ser cotidiano en el redactor y en el club. Una verdadera pena.

2. Es d’agrair un comentari en aquesta web, ja que la critica i diversitat d’opinió forma part de la democràcia. L’absència de crítica forma més aviat part dels règims totalitaris, per això crec que dins del Rugby te cabuda la critica i l’arbitre en forma part.
    El que no te cabuda al Rugby, ni en lloc, ni a ningú, es la falta de respecte i no crec sigui el cas.
    Per cert «Viva el Futbol», el teu comentari em sembla molt correcte, però com et veig tan defensor del valors del Rugby, dir que n’hi ha altres a més del respecte a l’arbitre, com l’honestedat. Com m’agrada dir «Cap geperut es veu el seu gep».