Repòquer de Copes del Rugbi Català

catacata

Si fa uns mesos parlàvem del pòquer de copes que havien fet les Seleccions Catalanes de Rugbi a XV, ara ja podem parlar d’un perfecte Repòquer del XV de la Ginesta, ja que la Selecció Catalana Absoluta Masculina ha aconseguit una altra victòria, sumant-se a la brillant temporada del Rugbi de Catalunya.

Primer el sènior femení aconseguia aixecar el títol del campionat de Seleccions Autonòmiques, després l’infantil i el cadet sortien victoriosos, a finals de març el juvenil semblava que arrodonia la temporada 2015-2016, però ha estat el sènior masculí qui ha posat la cirera al pastís. Es tracta clarament d’un palmarès que no es veia des de l’any 2003, on llavors no existia el S21, però si la resta de categories.

En els últims anys, el creixement del rugbi català no ha passat desapercebut. L’augment de fitxes ha estat evident. Si fa un any destacàvem el fet històric de les 6.000 llicències a la Federació Catalana de Rugbi (FCR), avui podem parlar d’un nou augment que, a més a més, és realment qualitatiu.

Com hem destacat altres vegades, el fet del naixement de nous clubs en territori català ha fet augmentar el número, però és evident que el treball base es realitza des d’aquests. Són els clubs els que donen empenteta al treball dels joves. Una feina que està tenint resultats molt positius, com ha quedat reflectit en els títols d’aquesta temporada. Com destaca Ignasi Planas, president de la FCR, “l’última dècada del rugbi català s’ha caracteritzat per un creixement molt fort en totes les nostres escoles de rugbi, una feina que tant Clubs com Federació hem entès imprescindible per millorar el nivell del nostre esport. I aquests quatre campionats són el fruit d’aquesta feina”.

El treball dels jugadors té continuïtat en els entrenaments de la Catalana. Carlos Juidias amb el femení, Tomás García i Jordi Molinero amb l’infantil i el cadet, Diego Godoy i Paco Baena amb els juvenils i Ricardo Martinena amb el sènior masculí. Uns seleccionadors que han culminat la seva feina amb l’staff que ha estat dia a dia invertint hores, els resultats dels quals han estat històrics.

Per acabar, Ignasi Planas afegeix que “el nostre fort creixement lligat a l’aturada dels últims anys en la construcció d’equipaments esportius ens posa en dificultats i volem revertir aquesta situació”, reivindica. A més a més, la final del top 14 a Barcelona ha permès demostrar que som capaços d’omplir un Camp Nou sencer -99.124 assistents-, fet que s’espera que sigui reconegut.

És per això, que des de la FCR volem fer una especial menció a tots els que han cregut en nosaltres des de l’inici. Gràcies pel suport incondicional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: