Torna la gran festa del rugby català

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona la presentació de la Festa del rugby català del dissabte 15 de setembre. Aquesta festa serà un punt de trobada dels aficionats del rugby de Catalunya i la Catalunya Nord i també servirà per donar a conèixer les Seleccions Catalanes reconegudes a través de les activitats que hi haurà a l’esplanada de l’estadi organitzades per la Plataforma Proseleccions.

A la presentació de la festa hi ha assistit el Secretaria General de l’Esport, Ivan Tibau, la Quarta Tinent d’Alcalde i regidora de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maiet Fandos, el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas i Pere Beque de l’Usap de Perpinyà.

Tots els assistents han destacat l’importància del partit per la difusió del rugbi a Barcelona i Catalunya i per l’agermanament dels dos territoris a través de l’esport.

S’espera una bona assistència a l’estadi (al voltant de 30.000 espectadors) que representaria el segon partit de rugbi de la història amb més espectadors només superat pel partit de fa dos anys de la Heineken CUP que va enfrontar l’USAP amb el Toló.

Programa

12 – 15h Activitats a l’esplanada de l’Estadi

13h Triangular sub 14 entre Andorra, USAP i un combinat de Barcelona

15h USAP – Tolosa (Top14)

17h Catalunya – Andorra (90è aniversari de la Federació Catalana de Rugbi)

 

Més informació

El partit de dissabte és de la competició que disputa l’Usap, denominada Top14, la lliga més important d’Europa i la més competitiva. L’Usap ha guanyat 7 lligues franceses, l’última el 2009. L’Usap és l’equip més important del Rosselló, i des dels anys noranta té un fort creixement tant social com esportiu.

La col·laboració de l’USAP amb la Federació Catalana de Rugbi va permetre que l’any 2010 l’Usap disputés els quarts de final de la Copa d’Europa de clubs a Barcelona, en aquella ocasió contra l’equip francès del Toló, amb un immillorable èxit esportiu en superar l’eliminatòria. I social en aconseguir exhaurir totes les entrades de l’Estadi Olímpic Lluís Companys posant més de 54.000 persones a les seves grades.

El partit que es disputarà el dissabte 15 de setembre de 2012 pertany a la màxima competició francesa (Top 14) i el Tolosa és a dia d’avui l’equip més important de França i possiblement l’equip més potent d’Europa, té dinou Campionats de França. És l’actual campió de la lliga francesa guanyant els dos últims campionats. Per altra banda ha estat Campió d’Europa en quatre ocasions, la última el 2010.

En ambdues ocasions en les que l’Usap ha jugat a Barcelona ho ha fet en col·laboració amb el Futbol Club Barcelona per tal de fer possible el que ja serà la segona edició de “La gran festa del rugby català”.

En aquesta ocasió la FCR ha volgut donar encara més ressò a la diada disputant en el mateix Estadi Olímpic Lluís Companys i just a continuació del partit USAP-Tolosa un amistós entre les seleccions nacionals de Catalunya i Andorra, un partit que a més a més vol representar la commemoració del 90 aniversari de la Federació Catalana de Rugby.

La Federació Catalana de Rugby va ser fundada el 1922 i va ser membre fundadora de la Federació Internacional de Rugby Amateur l’any 1934, i només el franquisme va convertir la FCR en una Federació territorial. Amb el retorn de la democràcia la FCR ha lluitat pel seu reconeixement internacional.

En aquest moments a Catalunya hi han més de 5000 jugadors de rugby, i des de fa 5 anys amb un fort creixement territorial i un clar augment de practicants tant femenins com en edats escolars.

La gran festa del rugby català d’enguany tindrà inici a les 13’00 hores amb la disputa d’un triangular entre els equips de menors de 14 anys d’Andorra, l’Usap i Barcelona. A les 15’00 es disputarà el partit USAP-Tolosa i a les 17’00 el Catalunya Andorra, essent aquest últim d’entrada lliure.

A l’esplanada de l’Estadi s’han organitzat diferents activitats i tallers per tal que els més petits puguin fer les seves pròpies banderes, trompetes, pintar-se la cara o jocs com estirar la corda o exercicis de rugby. Així mateix es podrà trobar parades de menjar i beure així com la botiga de l’Usap. Comptarà també amb la presència i col·laboració de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, entitat que treballa pel reconeixement internacional de les Seleccions Catalanes, també la selecció de rugby.

Finalment hem de destacar que a iniciativa del Futbol Club Barcelona una bona part de la recaptació d’aquest partit serà destinada als damnificats pels incendis de l’Empordà soferts aquest estiu.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: