champs

Veure Fotos Seven Senior     PART 1     PART 2
Veure Fotos Seven Infantil + Escola
Veure Fotos de Mari Carmen Mendo

El RC Sitges es proclama campió en categoria masculina per segona vegada a l’historia del Torneig, mentre en femení l’equip barceloní Osses en resulta guanyador.

El passat cap de setmana 22 i 23 de juny a la platja de La Fragata de Sitges es realitzà la XIX edició del Torneig de Rugby Platja de Sitges, organitzat per el Rugby Club Sitges i que va tenir com a campió en categoria masculina l’equip amfitrió del RC Sitges i en l’apartat sènior femení el barceloní Osses, integrat majoritariament per jugadores de l’INEF de Barcelona.

El RC Sitges va superar de nou les espectatives i comptar de nou amb el millor Rugby català, així com la participació d’equips francessos i anglessos, que completaren la XIX edició d’un Torneig que any rera anya es manté coma referent del Rugby platja, no sols català sino també espanyol.

En categoria masculina on hi ha haver un total de 13 equips, l’equip local del RC Sitges donava la sorpresa, aconseguint per segona vegada en l’historia del Torneig endur-se el campionat, en aquesta edició hi havia equips formarts per jugadors de l’UE Santboiana, RC L’Hospitalet o equips francessos de bon nivell, pero els sitgetans foren uns justos vencedors, en esser el conjunt que va jugar mes com un equip, on recolzaments i decissions ràpides en moure la pilota li varen donar la victoria davant d’equips que es mostraren menys conjuntats, i sobretot massa idividualistes en el seu joc. Sols l’altre equip finalista el Finance va mostra aquest joc de conjunt, pero arribaren massa cansats a una final, que el Sitges desitjava, i molt, guanyar. I ho va fer amb un gran joc colectiu que creiem va esser clau per proclamar-se Campió.

A l’apartat femení des de un bon inici el RC Sitges i les Osses presentaren la seva candidatura a finalistes, com aixi va esser. La presència pero de fins a 10 equips va esser creiem la nota mes positiva del Torneig femení, doncs mai havien hagut tants equips femenins participant en aquest 19 anys de Rugby Platja Sitgetà. La final fou bonica, tot i que va esser controlada en tot moment per les Osses acustumades a un joc dinàmic que ocupava tot l’ample del camp, i que a pesar de la sacrificada defensa sitgetana, acabaven aconseguint trobar l’espai per fer marca. Felicitar a les barcelonines per aquest triomf.

El torneig no sols es jugava en categoria senior femenina i masculina sino que el mateix dissabte es va jugar la categoria Sub18 on en sortir vencedor AR poble Nou, mentre que els veterans del RC Sitges s’emportaven el trofeig d’aquesta categoria.

El diumenge 23 fou el torn dels mes petits,  doncs per primera vegada i degut a l’elevat nombre de solicituds de participació el Torneig de Rugby de platja de Sitges es va haver de jugar en dos dies. Foren nens i nenes de les categories Baby, Sub8, Sub10, Sub12, Sub14 i Sub16 que jugaren tot elmatí, els mes petits i al migdia els mes grans del Sub16, representant als clubs UE Santboiana, CR Sant Cugat, FC Barcelona, Castelldelfels RUC i obviament el RC Sitges. En aquestes categories els equips jugaren tots amb tots, doncs no son de caràcter competitiu, excepte en la categoria Sub16 que en resultar vencedor l’UE Santboiana just per davant del RC Sitges.

Foren més de 900 particpants, més de 70 equips i més de 20 clubs que feren les delicies de tots els espectadors al torneig.