Pòquer de Copes a Catalunya

6317b75c-8b3d-4aff-a960-a232342e8568

Aquest any ha estat dels més brillants per les Seleccions Catalanes de Rugbi. El XV de la Ginesta ha aconseguit un perfecte pòquer de copes.

Primer el sènior femení aconseguia aixecar el títol del campionat de Seleccions Autonòmiques, després l’infantil i el cadet sortien victoriosos, i, finalment, el juvenil ha arrodonit la temporada 2015-2016. Es tracta clarament d’un palmarès que no es veia des de l’any 2003, on llavors no existia el S21, però si la resta de categories.

En els últims anys, el creixement del rugbi català no ha passat desapercebut. L’augment de fitxes ha estat evident. Si fa un any destacàvem el fet històric de les 6.000 llicències a la Federació Catalana de Rugbi (FCR), avui podem parlar d’un nou augment que, a més a més, és realment qualitatiu.

Com hem destacat altres vegades, el fet del naixement de nous clubs en territori català ha fet augmentar el número, però és evident que el treball base es realitza des d’aquests. Són els clubs els que donen empenteta al treball dels joves. Una feina que està tenint resultats molt positius, com ha quedat reflectit en els títols d’aquesta temporada. Com destaca Ignasi Planas, president de la FCR, “l’última dècada del rugbi català s’ha caracteritzat per un creixement molt fort en totes les nostres escoles de rugbi, una feina que tant Clubs com Federació hem entès imprescindible per millorar el nivell del nostre esport. I aquests quatre campionats són el fruit d’aquesta feina”.

El treball dels jugadors té continuïtat en els entrenaments de la Catalana. Carlos Juidias amb el femení, Tomás García i Jordi Molinero amb l’infantil i el cadet, i Diego Godoy i Paco Baena amb els juvenils. Uns seleccionadors que han culminat la seva feina amb l’staff que ha estat dia a dia invertint hores, els resultats dels quals han estat històrics.

Per acabar, Ignasi Planas afegeix que “el nostre fort creixement lligat a l’aturada dels últims anys en la construcció d’equipaments esportius ens posa en dificultats i volem revertir aquesta situació. La final del top 14 a Barcelona ens permetrà demostrar que som capaços de portar gairebé tants visitants com el MWC i esperem que se’ns reconegui”, reivindica.

És per això, que des de la FCR volem fer una especial menció a tots els que han cregut en nosaltres des de l’inici. Gràcies pel suport incondicional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: