XXI Torneig Rugby Platja de Sitges

seven

Ver Fotos Album 1 - Album 2 - Album 3 - Album 4 - Album 5Album Escola – Fotos Juan Carlos Garcia

L’equip sitgetà Rugby Crew es proclama campió en categoria masculina i l’INEF Barcelona en categoria femenina

El passat cap de setmana 20 i 21 de juny a la platja de La Fragata de Sitges es va realitzar una de les cites obligades, i ja històriques, dintre del calendari d’activitats que es realitzen en aquesta platja; la XXI edició del Torneig de Rugby Platja de Sitges, organitzat per el Rugby Club Sitges i que va tenir com a campió l’equip local Rugby Crew en categoria masculina i l’INEF Barcelona en l’apartat sènior femení.

El més destacable es que desprès de la darrera edició 2014 en que es va comptar amb menys equips en categoria sènior masculí que en anys anteriors. En aquesta nova edició 2015 el RC Sitges a tornat a fer del seu Torneig de Rugby Platja el capdavanter dels que es juguen a territori espanyol. La combinació única de dos dies de Torneig (el dissabte per els sub18, sèniors masculins i sèniors femenins, més el diumenge per les categories mes petites Sub 8, Sub10, Sub12, Sub14 i Sub 16), sumat a l’altíssim nivell dels jugadors participants, tan a nivell espanyol com estranger, va donar com resultat una fantàstic torneig superant el miler de participants.

En l’apartat pròpiament competitiu en categoria masculina on participaren 12 equips, el finalistes de l’edició anterior Rugby Crew es rescabalaren, imposant-se clarament a la final al Piranyes de Barcelona, ambdós equips comptaven amb fantàstics jugadors, però Rugby Crew es va mostrar superior en tots els aspectes del joc, essent un merescut campió.

A l’apartat femení, amb una competició de 10 equips, les noies del RC Sitges repetien la final de sols feia set dies al Rugby Platja Castelldefels amb l’INEF Barcelona. Tot la igualtat en la possessió de la pilota les barcelonines aprofitaren les seves oportunitats de marca per assajar, en canvi el Sitges no va treure avantatge de les seves opcions d’atac. El marcador va anar obrint escletxa favorablement a l’INEF, emportant-se el torneig sitgetà, tal i com ja havia fet a Castelldefels.

El dissabte el torneig no sols es jugava en categoria senior femenina i masculina sino que també es va jugar la categoria Sub18 on 8 equips suaren sota un sol de justícia, sortint vencedor el CE Universitari  després d’imposar-se al RC Sitges a la final.

El diumenge 21 fou el torn dels mes petits. Des de les 10 del matí les categories Sub8, Sub10 i Sub12 dels vuit clubs que s’atançaren fins la Platja de la Fragata, feren gaudir a tothom. Un cop finalitzats els partits dels mes petits, on sols es va establir un campionat a Sub12 encapçalat per el RC Sitges i seguit per el FC Barcelona, mentre que a Sub8 i Sub10 els partit foren amb un caràcter totalment lúdic, es a dir no competitius. El tram final del Torneig l’ocuparien les categories Sub14 i Sub16. En ambdues categories el campió fou el RC Sitges, a l’hora que el Castelldefels RUC també fou sotscampió en ambdós campionats.

Felicitar al RC Sitges  per aquesta nova edició, aixi com agraïr a tothom que ha participat en el mateix, destacant el Comitè d’Arbitres de la Federació Catalana de Rugby, la pròpia Federació Catalana de Rugby, l’Ajuntament de Sitges i tots els col·laboradors que amb la seva ajuda fan possible aquesta gran festa del Rugby sitgetà.

Quadre d’Honor Final:

Sènior Masculí    Campió: Rugby Crew (Sitges)                         Sotscampió: Piranyes (Barcelona)

Sènior Femení:    Campió: INEF Barcelona                                Sotscampió: RC Sitges

Sub18:                  Campió: CE Universitari                                  Sotscampió: RC Sitges

Sub16:                   Campió: RC Sitges                                            Sotscampió: Castelldefels RUC

Sub14:                  Campió: RC Sitges                                            Sotscampió: Castelldefels RUC

Sub12:                  Campió: RC Sitges                                            Sotscampió: FC Barcelona

També es va jugar en categories Sub10 i  Sub8, però al no esser edats competitives no en resultava cap guanyador. Els campions son tots els nens i nenes que participaren. Les Escoles de Rugby que varen participar en aquesta edició foren les següents:

UE Santboiana                   FC Barcelona                                      Castelldefels RUC

Gòtics RC                             CR Tarragona                                     CR Cornellà