6 jugadors de Sitges Sub16 a la victoria de Catalunya contra Andalusia

Victòria treballada de la S16

La selecció catalana S16 va derrotar ahir Andalusia en el segon partit del Campionat Autonòmic en un enfrontament que va dominar però que va haver de patir fins el final. Els de Dani López i Ezequiel Cánepa van mostrar guspires de bon joc en atac, gaudint de més possessió que el rival per acabar doblegant uns andalusos que van lluitar l’enfrontament fins que l’àrbitre va xiular.

De fet va ser l’aler visitant Jeremy Trevithick qui va estrenar el marcador amb un cop de càstig al minut 5, corroborant el bon inici dels verds en una Foixarda plena per veure els enfrontaments. Després d’aquests primers compassos de bon joc andalús, Catalunya va agafar la pilota per tancar Andalusia en el seu camp.

Buscant un joc ràpid i de combinació, els locals van atacar sense descans la marca andalusa, aconseguint el primer assaig en el minut 26 gràcies al segona línia Imanol Urraza. La proposta quadribarrada va veure’s recompensada just abans del descans amb el try del capità David Hinojosa, que posava el 12 a 3 al final del primer temps.

La represa va arribar amb el mateix guió: Catalunya dominava amb claredat tot buscant la sentència, i semblava que la trobava quan al 37 Pablo Pérez signava el tercer assaig local. Però Andalusia va mostrar-se molt efectiva en el segon temps, treient petroli de les concessions en defensa dels catalans per sumar el primer try d’Enrique Cuadrado.

Immediatament responia Adrià López amb una marca per la banda al 49, però el 22 a 8 no va sentenciar el matx. Catalunya no va poder matar l’enfrontament i Andalusia va saber convertir les errades defensives catalanes en marques. Així, al 60 i al 69 Juan Carlos Sánchez es llençava a la zona local per apropar els seus fins el 22 a 18.

Afortunadament per als de López i Cánepa, el conjunt de la Ginesta va mantenir la compostura per aferrar-se al triomf i aconseguir el bitllet per a la final del Campionat, que jugarà contra Madrid el diumenge 11 de març a València.

Pots veure les fotografies de Jaume Andreu clickant aquí.