Catalunya campiona de la Galeuscat Rugby Cup

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Selecció Catalana Sènior Masculina s’ha proclamat vencedora de la Galeuscat Rugby Cup, aquest passat cap de setmana al Camp de O Poboado (As Pontes), després de guanyar a Galícia per un avantatjós 21 a 43 en camp contrari.

Catalunya, que havia perdut amb Euskadi per un 25 a 13, havia de guanyar per una diferència de més de 18 punts per aconseguir aixecar el títol de Copa, ja que no hi havia punts bonus en aquesta novella competició i els gallecs havien guanyat als bascos per un 24 a 17.

El XV de la ginesta va iniciar el partit amb certes dificultats, tot i així, Víctor Cuenca va obrir el marcador del partit amb un xut a pals. Al minut 3, els gallecs inauguraven la zona d’assaig imposant-se en el marcador. La primera part, amb un resultat de 18 a 9, va ser dura pels catalans, ja que el poc encert d’algunes decisions arbitrals i els tres assajos dels rivals feien que la diferència s’incrementés, però gràcies als tres xuts de Cuenca, els de Catalunya continuaven dins del partit.

En la represa, els joves Sub-23 de Catalunya no van donar-se per vençuts i van realitzar uns brillants 40 minuts que els donava el triomf de la competició. Amb un joc ràpid en la 3/4, Nico Francisquelo realitzava dos assajos que els feia acostar-se als rivals. Tot i el cop de càstig dels gallecs, Catalunya tornava a fer dues marques més a mans del capità Niels Van de Ven (21 a 35) que els feia imposar-se en el partit.

El conjunt de la ginesta va aprofitar el cansament dels rivals, per donar agilitat i potència al seu joc, aconseguint realitzar una brillant i dinàmica segona part que quasi no donava opcions als gallecs a realitzar res. Tot i haver-se avançat en el lluminós, el resultat no era suficient per proclamar-se campions de la Galeuscat, per això, la Selecció Catalana va continuar lluitant fins al xiulet final.

Una altra vegada, l’encert de Víctor Cuenca en el xut donava 3 punts d’avantatge a l’equip, i Marc Vilar tancava el matx, definitivament, amb un assaig que deixava el marcador amb un 21-43 i donava una gran victòria al conjunt català. “Amb un objectiu de guanyar complicat, aquest jove equip no té límits, i ha realitzat una segona part memorable amb un parcial de 3-34″, assegura el seleccionador Diego Godoy.

Aquest torneig s’ha disputat amb la normativa de la IRB i va sorgir amb una idea comuna: la creació d’un projecte competitiu que reconegui i potencií la realitat de la identitat de cada regió a través de la vertebració esportiva de territori.

Un comentario sobre «Catalunya campiona de la Galeuscat Rugby Cup»