Catalunya es proclama campiona d’Espanya

camp

La Selecció Catalana de Rugbi a XV en categoria femenina ha guanyat el Campionat de Seleccions Autonòmiques, de 1a categoria, davant de la Selecció Madrilenya, amb un resultat de 7 a 15, el passat diumenge 6 de desembre a Saragossa.

El XV de la ginesta va emportar-se l’or després d’una intensa i lluitada final femenina, davant d’unes rivals que no van abaixar la guàrdia fins que l’àrbitre va xiular el temps acabat.

El partit va començar amb una gran intensitat per part d’ambdues seleccions, en una batalla molt igualada durant els primers minuts de l’enfrontament. Un estira-i-arronsa continu on s’aprofitaven els errors de les rivals per trencar les defenses contràries. Cap als 15 minuts de joc, Viñals (14) es va acostar a la zona d’assaig en una jugada individual per la banda, però les locals no van permetre la inauguració del marcador, portant l’ovalada a la touch.

Després d’aquest primer avís, Catalunya obria definitivament el lluminós en una jugada de la 3/4. L’ala Axelle Ramon (11) finalitzava amb èxit una jugada de la línia, després d’una gran passada de Mette (13). Durant els següents minuts, la ginesta va donar molta continuïtat i dinamisme a la pilota, fent treballar de valent a la defensa madrilenya que frenava els constants atacs de les rivals.

En una de les jugades de Madrid, la centre Mette va interceptar l’ovalada en una de les passades contràries i va emportar-se l’ovalada fins a la zona d’assaig, sumant 5 punts més al marcador, i la internacional Àfrica Félez (10) sumava dos punts més després de la transformació, 0 a 12.

Abans de la mitja part Catalunya es queda amb una jugadora menys per reiteració de cops de càstig, situació que aprofita Madrid per atacar en zona contrària.

Durant la represa, la intensitat del joc era evident per part d’ambdós equips. Temps en què Catalunya va començar a moure la seva banqueta. Va entrar Jordina Marbà per Aroa Gonzàlez (2) i Marina Cabré com a obertura per Raquel García(15), passant a Félez al darrere (arrier).

El joc igualat de l’enfrontament i la competitivitat van ser els protagonistes de la segona part, però durant molts minuts Catalunya va estar defensant i no va permetre que Madrid finalitzes les seves jugades en atac. Tot i així, Félez va sumar tres punts més, arran d’un cop de càstig a favor, que posava el marcador 0 a 15.

Durant els últims minuts van entrar al terreny de joc Bless i Alarcón per López i Losada en la davantera, i després MontseLeuga per Judith Vélez.

Madrid va aprofitar un error en la defensa catalana per obrir el seu marcador, 7 a 15, i va estar fent pressió a les catalanes fins que l’àrbitre va xiular el final. El XV de la ginesta va aguantar amb fermesa i va proclamar-se vencedor de la final.