El ‘boom’ del rugbi femení (http://rugby.cat/el-boom-del-rugbi-femeni/)

Ja fa un parell d’anys que l’auge de rugbi femení a Catalunya és evident, i no passa gens desapercebut en un món on els protagonistes de l’ovalada sempre han estat masculins. Però, les coses han anat canviant i la quantitat de clubs que incorporen aquesta categoria entre les seves files és ja una realitat.

Actualment són 19 equips femenins els que Catalunya contempla, 15 dels quals estan en competició catalana i dos d’ells en la màxima categoria estatal, una dada realment història si tenim en compte que l’any 2009-2010 parlàvem de 5 equips, el 2010-2011 de 7 i el 2011-2012 de 8 conjunts femenins.

El creixement del rugbi femení va començar a escoltar-se la temporada passada amb l’aparició de petits grups que s’ajuntaven per entrenar. Aquest any, temporada 2015-2016, podem parlar amb autoritat del boom del femení amb, ni més ni menys, que 19 equips, on segurament existeixin d’altres que encara no s’hagin donat a conèixer i que estiguin treballant, com en el seu moment van fer-ho clubs de pobles d’arreu del país, i que ara lluiten perquè les fèmines tinguin espai.

El Sitges, el CRUC, el Reus Deportiu, el Sel Vilanova, les Carboneres de Terrassa, el CEU, el Gòtics, el Manresa, l’Hospitalet, la Santboiana, el Granollers, el Martorell, el Sabadell, el Santa Coloma, l’INEF Barcelona, l’Anoia, el GEiEG, el BUC i el BER són els equips femenins que han donat la cara i que han volgut manifestar la seva presència en territori català.

Tot i el positivisme davant d’aquest auge, encara queda un llarg camí per recórrer. Són molts els equips femenins que s’uneixen amb altres per poder arribar a la quantitat ideal de jugadores per entrar en competició. És per això, que cal fer un treball de “promoció” adequat, és a dir, arribar a molta més gent i aconseguir que aquest esport sigui menys desconegut, difuminant els clàssics tòpics dels quals tots estem cansats de sentir.

D’altra banda, una altra problemàtica, no menys important que la resta, és la “continuïtat”. Cal aconseguir que aquestes jugadores que s’han introduït en el món de l’ovalada es quedin i no marxin en un tancar i obrir d’ulls, quedant aquest meravellós ‘boom’ en fum.

La importància del treball en el rugbi base també ha donat fruits, ja que cada cop es veuen més nenes a les escoles dels clubs i a les trobades. A més a més, s’està realitzant una gran tasca amb les categories inferiors, on s’espera que a la llarga aporti un plus qualitatiu a aquest creixement femení del qual tan orgullosos estem.

*Imatges de Jaume Andreu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: