El Rugby

El Rugby
El Rugby es un esport que es juga en un camp de 120×70 metres, on cada equip consta de 15 jugadors i on l’objectiu del joc es tracta de portar la pilota fins la zona de marca contraria. La gran base del joc es la normativa del fora de joc que a diferència del Futbol no té excepcions a la norma, això provoca que tot jugador que vulgui jugar la pilota s’ha de trobar per darrera d’aquesta, així el passi cap a un company d’equip sempre s’efectua en aquesta direcció. També es pot xutar però per la mateixa regla anterior tot jugador que vulgui jugar la pilota ha de començar a córrer des de darrera l’home que hagi xutat. Un altre gran característica es la defensa mitjançant el placatge, que consisteix en aturar al contrari amb l’espatlla agafant-lo (percutir o colpejar es causa d’expulsió) i fent-lo caure a terra.
L’altre gran vessant del Rugby es la de fomentar el companyerisme, respecte a arbitres i contraris i sacrifici per aconseguir els objectius. Es podria dir que altres esports també ho tenen, però sense dubte en cap manera amb grau tant alt com el Rugby. Això ve donat per les característiques del joc on si no ajudes al company aquest es trobarà sols davant els contraris potenciant el companyerisme i l’esperit de superació per l’equip. Alhora el respecte a contraris i arbitres es imprescindible doncs de no ésser així seria un joc impracticable.
Com exemple hi ha el tercer temps on ambdós equips es reuneixen per compartir tots plegat (inclòs àrbitre) un beguda al final del partit durant una bona estona. En defensa d’aquests valors el Rugby sempre ha fonamentat l’educació dels seus jugadors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: