Les Seleccions Catalanes de Rugbi a XV en categoria infantil i cadet han aprovat el primer partit del Campionat de Seleccions Autonòmiques amb molt bona nota. Aquest passat cap de setmana al camp de la Foixarda, la ginesta S16 i S18 va vèncer a València per 46-10 i 30-14.

Veure Fotos

Els XV de la ginesta dirigits per Jordi Molinero i Tomàs García han plantat cara als valencians sense donar opció de remuntada i dominant pràcticament els dos enfrontaments durant tots els minuts, amb una molt bona intensitat i atac constant.

El S16 va obrir el marcador al cap de pocs minuts de l’inici en mans de Urraza, però València contestava amb una marca, sense arribar a empatar. Merkler va realitzar el segon assaig de la ginesta, transformat per Fernández, que va destacar durant els 70 minuts de joc amb el seu encert en la puntada de peu. Catalunya va anar a la mitja part al capdavant del marcador.

En la represa, els infantils no van abaixar la guàrdia i van realitzar 3 assajos més (Serres, Pichot i Aira) i van obtenir un assaig de càstig a favor, arran d’una jugada brillant de Fernández. Tot i que València sumava 5 punts més al lluminós, no va aconseguir igualar als seus rivals que tancaven l’enfrontament amb una marca més. Els infantils de Catalunya sumaven 46 a 10 a favor.

Pel que fa als cadets, també van defensar el seu territori. L’obertura Sergio Molinero obria el marcador amb dos cops de càstig, seguidament de tres assajos en mans de Magré, Serres i Grima, deixant el marcador a 21 a 0 a la mitja part.

En el segon temps, els valencians van sortir al terreny de joc més dinàmics i atacant en joc, obtenint la seva primera marca. Els de la ginesta, sumaven nou assaig (H, López) i tot i que els valencians anotaven 7 punts més al lluminós, tampoc van aconseguir emportar-se la victòria a casa seva. Els cadets de Catalunya guanyaven per 30 a 14.

Així doncs, primer pas superat en aquest Campionat Autonòmic. El cap de setmana del 28 i 29 de gener, ambdós equips viatjaran a les Balears per enfrontar-se amb la selecció de les illes.