Prestigiosa victòria de Catalunya davant de Portugal

lois

Veure Fotos

La Selecció Catalana de Rugbi va vèncer a la de Portugal per 25 a 22, després d’un intens i dinàmic enfrontament a l’Estadi Català de la Foixarda, que fins a l’últim minut va regalar un espectacle d’ovalada en vena. El davanter Jaume Genabat va capgirar el marcador en els últims minuts del partit donant la victòria a Catalunya.

Ahir al vespre, el XV de la ginesta, amb Ricardo Martinena (Maño) al capdavant com a Seleccionador, va aconseguir una prestigiosa victòria davant de la selecció número 24 del món, en el primer enfrontament entre aquestes dues seleccions, en una batalla intensa sense treva durant els 80 minuts de joc entre els dos conjunts.

El partit va iniciar-se amb molta explosivitat per part d’ambos, però va ser l’equip català que va inaugurar el marcador en mans de Javier Orbaneja (14), després d’una jugada ràpida de la tres quarts catalana, 5-0. Els rivals, però, no van donar marge i van assajar dues vegades seguides al lluminós, 5-10. Els de la senyera van reaccionar, i després dels 3 punts que va anotar Alberto Millán (9) arran d’un cop de càstig, Felipe Martínez (15) va sumar una marca més abans de donar per finalitzada la primera meitat, anant al descans amb un avantatge de 13 a 10.

En la represa, Portugal va sortir al terreny de joc amb empenta sumant dos assajos i allunyant-se del resultat dels catalans, 13-22. Semblava que Portugal tenia la victòria a tocar, però el resultat es va capgirar en mans del davanter Jaume Genabat, que va sortir al camp en la segona part. Pocs minuts abans del final, Genabat (18) va sumar dues marques al lluminós després de diverses jugades de la davantera catalana, la primera transformada per Felipe Martínez, situant a la Selecció Catalana al davant i aconseguint una clara victòria, 25-22, tot i els continus atacs dels portuguesos.

Cal destacar que ahir, l’Estadi Català de la Foixarda estava ple de gom a gom. Més de 2.000 aficionats a l’ovalada van reunir-se per gaudir del millor rugbi i donar suport a la seva Selecció. Amb esdeveniments com aquests i omplint camps sencers, qui parla del rugbi com a un esport minoritari?

Un comentario sobre «Prestigiosa victòria de Catalunya davant de Portugal»

1. Pero… era la Selección Catalana o un equipo formado por los mejores jugadores que juegan en Catalunya sin importar de dónde vienen??