Resultats XXII Torneig Rugby Platja de Sitges

seven11
El combinat de jugadors argentins Roma Rugby es proclama campió en categoria masculina i el RC Sitges en categoria femenina

El passat cap de setmana 18 i 19 de juny a la platja de La Fragata de Sitges es va realitzar una de les cites obligades, dintre del calendari d’activitats que es realitzen en aquesta platja; la XXII edició del Torneig de Rugby Platja de Sitges, organitzat per el Rugby Club Sitges i que va tenir com a campió el combinat de jugadors argentins establerts a Europa, Roma Rugby en categoria masculina i el RC Sitges en l’apartat sènior femení.

En aquesta nova edició 2016, es va constatar la recuperació, a l’igual que a l’edició de 2015, en la gran quantitat d’equips inscrits, i novament el RC Sitges a tornat a fer del seu Torneig de Rugby Platja el capdavanter dels que es juguen a territori espanyol. La combinació única de dos dies de Torneig (el dissabte per els sub18, sèniors masculins i sèniors femenins, més el diumenge per les categories mes petites Sub 6, Sub 8, Sub10, Sub12, Sub14 i Sub 16), sumat a l’altíssim nivell dels jugadors participants, tan a nivell espanyol com estranger, va donar com resultat un fantàstic torneig superant el miler de participants.

En l’apartat pròpiament competitiu en categoria masculina participaren 13 equips, on els debutants  Roma Rugby s’imposaren a la final al conjunt de l’Hospitalet de Llobregat, Flamingos. En aquesta categoria tot i comptar amb un equip, la presència del RC Sitges va estar condicionada per el fet que el mateix dia el sènior sitgetà havia de jugar a Barcelona el partit d’anada del Play Off per la permanència a Divisió d’Honor B.

A l’apartat femení, amb una competició de 10 equips, el RC Sitges que presentava dos equips va copar la final. Així doncs l’èxit fou total per a les del Garraf, concretament l’equip anomenat Sitges Taronja es va imposar al Sitges Rosa.

El dissabte el torneig no sols es jugava en categoria senior femenina i masculina sino que també es va jugar la categoria Sub18 on 6 equips obriren la competició al llarg del matí. El vencedor fou el conjunt de Sant Cugat del Vallés, Herriko Rugby Taldea, imposant-se al RC Sitges a la final.

El diumenge 19 fou el torn dels mes petits. Des de les 10 del matí les categories Sub6, Sub8, Sub10 i Sub12 dels nou clubs que s’atansaren fins la Platja de la Fragata, feren gaudir a tothom. Els partits els iniciaren els mes petits, amb un caràcter totalment lúdic, es a dir no competitiu, que no va treure de veure i gaudir de la intensitat del nostre esport. Sols es va establir un campionat a Sub12 resultant-ne campió el Castres Olympique (França). El tram final del Torneig l’ocuparien les categories Sub14 i Sub16. En la de menys de 14 anys el guanyador fou el Castelldefels RUC, mentre que en la de Sub16 el RC Sitges guanyava novament el Torneig.

Felicitar al RC Sitges  per aquesta nova edició, aixi com agraïr a tothom que ha participat en el mateix, destacant el Comitè d’Arbitres de la Federació Catalana de Rugby, la pròpia Federació Catalana de Rugby, l’Ajuntament de Sitges i tots els col·laboradors que amb la seva ajuda fan possible aquesta gran festa del Rugby sitgetà.

Quadre d’Honor Final:

Sènior Masc. Or: Campió: Roma Rugby (Combinat argentí) Sotscampió: Flamingo (L’Hosiptalet de Llobregat)

Sènior Masc. Plata: Campió: Piranyes (Barcelona)                   Sotscampió: Rugby Crew (Sitges)

Sènior Masc. Bronze: Campió: Centaures (Sta. Coloma Gramenet)     Sotscampió: Reus Deportiu

Sènior Femení:    Campió: RC Sitges Taronja                            Sotscampió: RC Sitges Rosa

Sub18:                  Campió: Herriko RT(St.Cugat del Vallés)    Sotscampió: RC Sitges

Sub16 Or:             Campió: RC Sitges                                            Sotscampió: Castelldefels RUC

Sub16 Plata:        Campió: CE Universitari                                  Sotscampió: RC Sitges “C”

Sub14:                  Campió: Castelldefels RUC                            Sotscampió: RC Sitges

Sub12 Competició             Campió: Castres Olympique           Sotscampió: RC Sitges

Sub12 Promoció                 Campió: CR Tarragona                    Sotscampió: Castres Olympique

També es va jugar en categories Sub10 i  Sub8, però al no esser edats competitives no en resultava cap guanyador. Els campions son tots els nens i nenes que participaren. Les Escoles de Rugby que varen participar en aquesta edició foren les següents:

UE Santboiana                   FC Barcelona                                      Castelldefels RUC

Castres Olympique             CR Tarragona                                     CR Cornellà

CR Sant Quirze                   Fenix Zaragoza                                  RC Sitges