Senglars Torroella 29 – RC Sitges 31 Divisió Honor Catalana – Sènior Masculí

Veure Fotos Partit © Jaume Andreu

Darrer partit de l’any a Torroella de Montgrí, on el primer equip del RC Sitges jugava per primera vegada. L’estrena fou del més electritzant o no depèn de quina part en parlem. La primera meitat fou clarament dominada pels locals que amb un físic superior, dominaren totalment el joc, tant en atac com en defensa. Fruit d’aquesta superioritat arribava la primera marca dels gironins 5 a 0. La resposta del Sitges fou immediata, i durant 5 minuts reconeixerem al Sitges, amb un joc dinàmic, trobant espais entre la defensa contrària i materialitzant aquest joc en una marca que anivellava el matx 5 a 5.

Però tot seguit els llums s’apagaren pels del Garraf i assistirem a un monòleg dels Senglars que trencaven a cada moviment la defensa sitgetana i amb un clar domini en melee, anotaren fins a tres marques que semblava deixaven el partit sentenciat 5 a 22 al descans. La demostració d’inferioritat per davantera soferta en aquests primers 40 minuts, obre sense cap mena de dubte, una reflexió sobre la necessitat de millora en aquest aspecte, ja que sinó és així, serà molt i molt difícil, aconseguir erigir-se com a Campió.

Tot i lo anterior, potser els locals tenien major potencia per davantera, però no la suficient per fer trencar el caràcter del Sitges, que sortir a la represa a lluitar el partit i amb una nova marca a l’inici del segon període donava esperances als sitgetans desplaçats fins a Torroella 22 a 12. Els gironins però, seguiren amb el seu joc i ràpidament compensaren aquesta anotació amb una marca transformada recuperant l’avantatge 29 a 12.

Anaven passant els minuts, i el cansament anava prenent protagonisme, els Senglars perdien pistonada i els canvis no aportaven cap plus a l’equip local, al contrari del Sitges que amb els canvis de jugadors guanyava amb dinamisme i possessions més llargues que portaven a jugar-se els darrers 20 minuts de partit gairebé íntegrament a camp contrari. La pressió visitant donava els seus fruits i a 8 minuts del final una marca transformada del Sitges obria el camí a la remuntada, 29 a 19. El Sitges ho jugava i ho intentava tot, no tenia una altra opció, tenint el seu premi amb una nova marca, 29 a 24 que no transformava.

Era necessària una marca transformada per aconseguir el Sitges la victòria, però sols restaven 3 minuts. La primera possessió del Sitges no va reeixir i semblava que el triomf se li escapava, però un avant local donava lloc a la darrera melee del partit, la darrera possessió pel Sitges, i la va aprofitar Mateo Lerda que ja havia estat decisiu en la victòria davant el Barça, anotant la marca que igualava el matx, 29 a 29.
Sols restava el xut addicional a pals, era prou difícil, ja que no era gens centrat, però la puntada de Jesus Moratalla, creuava entre els tres pals i donava la victòria al Sitges, 29 a 31.

Sensacions agredolces en acabar el partit, eufòria per la victòria i sobretot com s’havia produït amb la remuntada en el tram final de partit, però també pesava la consciència que el mal joc de la primera meitat, no és admissible si es vol aspirar a competir per al triomf en els Play Off.

Un cop jugats tres partits a Divisió Honor Catalana, el Sitges, conjuntament amb Gòtics i Químic han aconseguit ple de victòries i per tant ocupen els primers llocs., recordem que els sis primers classificats al final de la fase regular disputaran els Play Off al títol. El pròxim partit del sènior masculí serà el diumenge 12 de gener a les 12:30hs a Santa Bàrbara que rebrà la visita del Lleida, un altre dels candidats per ocupar les places capdavanteres.